top of page
Пошук
  • Фото автораМарина Турівна

Зерувка в Польщі — підготовчий курс з польської мови при державних університетах

Оновлено: 26 квіт.


Зерувка у Вроцлавському університеті
Вроцлавський університет

Термін зерувка (польською zerówka) не зустрічається в освітньому законодавстві – це розмовний термін, який зазвичай стосується спеціальних підготовчих курсів для майбутнього навчання у вищих навчальних закладах Польщі, які тривають 6-12 місяців.


Підготовчий курс з вивчення польської мови можна обрати річний або семестральний. Це вивчення польської мови з профільними предметами, які стосуються обраної спеціальності для подальшого навчання.


Переваги зерувки:


  1. Вивчення польської мови в середовищі.

  2. Не вимагає рівня знання мови, можна починати з нуля.

  3. Можливість вчити профільні предмети.


Які університети пропонують зерувку в Польщі для українців?


Зерувка направлена не в останню чергу на адаптацію студенту в країні навчання. Зерувку пропонують державні університети: Люблінська Політехніка, Університет Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, Ягеллонський Університет, Краківська політехніка в Кракові, Вроцлавська політехніка у Вроцлаві, Лодзький університет та Політехніка у Лодзі, Варшавська політехніка у Варшаві та інші. Можливість вступу є тільки після закінчення школи в Україні.


Це однаковий документальний процес по вступу як і на перший курс навчання, тільки студент зараховується на підготовчий і вивчає польську мову. При вступі на зерувку рівень мови може бути нульовим, або початковим.


Яка вартість зерувки?


Вартість підготовчого курсу 2000-3000 євро рік.


Зерувка не дає привілеїв при вступі на навчання. Вступна компанія і вимоги по вступу для студентів є однаковою, як після закінчення курсу так і просто абітурієнту без курсу.


Проживають студенти під час навчання на підготовчому курсі в гуртожитках від університету, що дає можливість вже відчути себе студентом і зануритись в студентське життя.


Вибір університету для зерувки


Зерувка – це курс по вивченню польської мови і не більше. Тому вибір університету і спеціальності потім залежить від вас і до цього потрібно підходити з березня місяця, щоб встигнути вчасно все оформити.


Вибір підготовчого курсу чи вступу на перший курс, теж залежить індивідуально від ваших особистих пріоритетів і можливостей. Якщо маєте сумніви, що краще обрати, то запитайте у нас. Ми пропонуємо також курси польської мови онлайн для майбутніх здобувачів середньої або вищої освіти в Польщі. З радістю допоможемо Вам стосовно усіх питань навчання за кордоном.

301 перегляд
bottom of page