top of page
Пошук
  • Фото автораМарина Турівна

Приватні та державні університети Польщі: який обрати?


Вроцлавська політехніка
Вроцлавський університет науки і технологій

Вибір між приватним і державним університетом у Польщі залежить від багатьох факторів, і кожен має свої переваги і недоліки.


Переваги приватних університетів Польщі


  1. Вартість навчання. Приватні університети мають конкуренцію і борються за студента, щоб обрали саме їх навчальний заклад для навчання, тому вартість навчання може бути нижчою.

  2. Якість освіти. Приватні університети в Польщі слідкують за новими трендами і напрямками розвитку освіти і багато коштів вкладають у вдосконалення навчальних програм, наукових досліджень та інфраструктури. Це призводить до вищої якості освіти по деяким напрямкам і є можливість вибору сучасних спеціальностей.

  3. Менше студентів. Приватні університети мають більш вузьку направленість у виборі спеціальностей, мають менше студентських груп, що може сприяти більш індивідуальному підходу у навчанні.

  4. Більше можливостей для стипендій. Деякі приватні університети Польщі надають щедрі стипендії для талановитих студентів, що може полегшити фінансове навантаження.

  5. Гнучкість програм. Приватні університети часто можуть бути більш гнучкими у створені та зміні навчальних програм, що дозволяє студентам вибирати більше курсів, які відповідають їхнім інтересам, та налагодити навчальний процес під своє життя.

  6. Польська мова – як предмет. Так як в приватних університетах вчиться 80% іноземців, то польська мова, як предмет вчиться протягом семестру, що дає можливість покращити рівень мови та адаптаційний процес. Вивчати мову бажано до початку навчання. Наші курси польської мови онлайн полегшать ваш старт у студентському житті.


Переваги державних університетів Польщі


  1. Якість навчання. Державні університети, як правило, мають напрацьовані освітні програми, які є гарантом здобуття якісної освіти, та є популярними серед студентів.

  2. Більше різноманітності. Державні університети можуть запропонувати більший спектр спеціальностей, деякі з них можна отримувати тільки в державних університетах.

  3. Публічна підтримка. Державні університети часто отримують додаткову підтримку з боку уряду або державних органів, що може сприяти розвитку наукових досліджень та навчальних програм.

  4. Академічна репутація. Деякі державні університети мають відому академічну репутацію та визнані у світовому масштабі.

  5. Інтеграція в країну навчання: відсоток іноземних студентів складає не більше 20%, тому студент одразу занурюється в мовне середовище.

  6. Безкоштовне навчання. На момент наявності тимчасового прихистку в Польщі (Pesel.ukr) студенти з України навчаються безкоштовно на однакових умовах з польськими студентами.

Вибір між приватним і державним університетом залежить від ваших особистих пріоритетів, фінансових можливостей, навчальних цілей, обраної спеціальності та інших факторів. Плануєте навчання в Польщі? Платформа знань Глобус з радістю Вам допоможе.

30 переглядів
bottom of page