top of page
Пошук
  • Фото автораМарина Турівна

Опікун для навчання в Польщі



опікун для навчання в польщі

Розкриваємо всі питання, які хвилюють батьків наших студентів!


Опікун для вступу до університетів


Дуже багато інформації стосовно того, що для вступу в університет за кордоном необхідно мати опікуна в країні, в яку вступає Ваша дитина. Але це не зовсім так. Дійсно, більшість студентів з України по закінченню школи мають 17 років, але це не означає, що вони не можуть вступати одразу в університет. Деякі університети вимагають при вступі нотаріальну заяву-згоду від батьків на вступ їхньої неповнолітньої дитини. Ця заява робиться у нотаріуса в Україні і перекладається присяжним перекладачем. Такий документ вимагають не всі університети. Крім того, більшість гуртожитків вимагає документ – згоду від батьків на поселення студента. Тому, факт того, що Вашій дитині по закінченню школи не можна вступати, поки не виповниться 18 років, – не правда. Найкраще все ж таки за коректною інформацією звернутись до команди платформи знань Globus.


Що потрібно знати, на що не має права студент, поки йому не виповнилось 18 років:


  • Відвідування лікаря. Це не означає, що Вашій дитині не нададуть допомогу, якщо вона того потребує, але відпустити з лікарні можуть тільки в присутності одного із батьків, або іншої повнолітньої людини, яка має нотаріальний документ від батьків дитини.

  • Відкрити р/р в банку теж можна тільки по досягненню 18 років.

  • Подавати документи на тимчасове перебування на території країни.

  • Представляти свої інтереси в державних установах по вирішенню питань різного характеру.

  • Державне медичне страхування, але є приватні страхові компанії, які є не надто дорощими по оплаті і швидше надають медичні послуги. Більшість населення країни користуються послугами саме приватних страхових компаній — цей факт говорить про їх надійність.


Увага, все що описано вище, не є тими факторами, які одразу необхідні для навчання в Польщі або іншій країні. По приїзду на навчання кожен студент проходить адаптацію: знайомство з університетом, системою навчання, правилами проживання в гуртожитку, налагоджує свій побут, знайомиться з іншими студентами, викладачами. Тому, поки проходить адаптаційний момент, то вже студент і має 18 років. З іншими питаннями ми як компанія Вам допоможемо!


УПОВНОВАЖЕНИЙ ПРЕДСТАВНИК (ОПІКУН) для навчання в технікумах або ліцеях


Що стосується навчання в Польщі після 9 класу, то тут дійсно основною вимогою для вступу є надання представника, який знаходиться обов’язково в країні, яку Ви обрали для навчання, будь то Польща, Чехія, Словаччина чи інша країна. Це не є забаганкою зі сторони навчальних закладів, а пояснюється тим, що діти, які мають 15-16 років, ще є надто маленькими, щоб самостійно вирішувати більшість питань, стосовно їх проживання та навчання за кордоном.


Уповноважений представник або ж опікун є особою, якій батьки надають право підписання офіційних дозволів та документів, пов’язаних з перебуванням у школі та гуртожитку їх неповнолітньої дитини.


Обов’язки опікуна як представника Вашої дитини:


  • Контакт зі школою та гуртожитком.

  • Контакт з батьками з питань навчання та проживання.

  • Підписання необхідних поточних документів.

  • У разі необхідності супровід до лікаря.


Функції представника є вичерпними і не підлягають довільному трактуванню.

Увага! Уповноважений представник не звільняє батьків від виконання своїх обов’язків щодо виховання і прийняття участі в житті дитини.


Також важливо не плутати опікуна з вихователем в гуртожитку. Це особа, яка наглядає за дотриманням правил проживання в гуртожитку, щоб Ваша дитина вчасно поверталась, і регулює комунікацію серед студентів, які проживають, з уповноваженим представником (опікуном). Вихователь не має відношення до навчального закладу.


Є навчальні заклади, які надають уповноваженого представника (опікуна), і тоді його послуги безкоштовні. А є навчальні заклади, які його вимагають, але не надають, в такому випадку це буде стороння особа за додаткову оплату.


Важливим моментом мати опікуна або опікунку є те, що це також необхідно при відкриті національної візи для навчання за кордоном.


Враховуючи дані обставини, ми як агенція працюємо не з усіма закладами, а тільки з тими, які надають нам місця в навчальних закладах для студентів з України, гуртожитки, і ми маємо уповноважену особу в даному місті.


Кожна країна має свої вимоги до вступу чи перебування іноземних студентів, ми надали основні моменти для вашого розуміння, хто є такий опікун. Для того щоб дізнатись, які вимоги є саме у вибраному Вами навчальному закладі, зверніться за індивідуальною консультацією до нашої команди, щоб мати всю інформацію і правильно рухатись у вступній компанії дитини.

68 переглядів
bottom of page